SYREENIN TUOKSUA.

09 kesäkuuta 2021


Hedelmäpuiden kukintaa seuraa syreenien kukinta, ihanaa. Palstallani on kaksi vanhaa, lilaa syreeniä, ne ovat näissä kuvissa. Olen myöhemmin istuttanut sekä jalosyreeni 'Andenken an Ludwig Späth':in ja nuokkusyreenin. Nuokkusyreeni on vasta nupuilla kun muiden kukinta on jo lopuillaan.

Olen asunut mökillä nyt viikon. On niin nautinnollista herätä viileässä mökissä, hämmästyä joka aamu miten lämmintä, lämpimämpää kuin sisällä, ulkona on. Syödä aamupala puutarhassa, omenapuun katveessa. Mutta toisin kuin voisi kuvitella, en ole juuri saanut puutarhassa mitään aikaiseksi.

Toissa viikolla selässäni naksahti jotain, ehkä noidannuoli. Pari päivää selkä oli julmetun kipeä ja jo pelkkä liikkuminen teki kipeää. Kipu on nyt hieman hellittänyt, mutta paheni, kun kanttasin kukkapenkin ja kaivoin nurmikkoa pois. Sen jälkeen olen ollut varovaisempi.


Olen nyppinyt rikkaruohoja sieltä täältä. Leikannut vähän angervoa, napsinut tulppaaneista ja narsisseista kukkineet pois. Sormet syyhyäisivät mökkipolun vierustan kukkapenkin kimppuun. Olen päättänyt vähä vähältä kaivaa sen ylös, poistaa rikkaruohot, etenkin vuohenkellot, harventaa turhan tuuheaa kuunliljakasvustoa ja isuttaa perennat uusiksi. Hieman jo valmiiksi hengästyttää, mutta jos pieni pala kerralla. 

Mökin kuisti on edelleen pahasti sekaisin, kun tarkasti rajaa kuvan voi kuvitella seesteisen oleskelunurkkauksen syreenin tuoksussa.


Ihanaa viikkoa ystävät!





Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Oi, että on kaunista! Ja on varmasti erityisen kaunista juuri siirtolapuutarha-alueella. Vanhat syreenipensaat ja niiden huumaava tuoksu on kuin jostain sadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 On todella viehättävää, kun syreenejä on joka puolella ja kävellessä alueella voi tuoksutella tämän tästä.

   Poista
 2. Syreenit antavat tänä vuonna parastaan. Kävin tänään moikkaamassa hoivakodissa isääni. Hoivakodin pihassa oli lukuisia syreenejä, joista valkoiset kaikkein kookkaimpia ja täynnä kukkia. Eniten ihastuttivat L.Späthit, joissa pienestä koostaan huolimatta oli lukuisia kukkia niissäkin.
  Olehan nyt varovainen selkäsi kanssa, että se toipuu ennen kukkapenkin uusimiskaivuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! <3 Syreeneissä on kyllä sitä jotain, ovat myös jotenkin niin nostalgiset. Ne ovat muistissa myös lapsuudesta.

   Juu, olen tilaamassa isoa kuormaa soraa, mutta pitää senkin kanssa odotella, jos joudun yksin tyhjentämään suursäkin. En voi olla varma pääseekö kuorma-autolla siirtolapuutarhan kapeita käytäviä pitkin pudottamaan säkin puutarhaani. Vielä en uskalla ottaa riskiä, kun selkä vähän vihoittelee.

   Poista
 3. Paranemista selälle! Pala kerrallaan on hyvä suunnitelma. Syreenin tuoksu on hieno, tosin vain ulkotiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Juu, uuvuttaa jo valmiiksi ajatus kuunliljojen ja vuohenkellon kaivuusta. ;)

   Poista
 4. Niin kauniita ❤ Syreeni on lemppareitani, niiden tuoksu on huumaava. Harmi, että minun syreenit eivät kuki tänävuonna. Ne on vasta istutettu. Ehkä ensi vuonna saan nauttia edes vähän niiden kukista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! <3 Syreenit ovat ihastuttavia, toivottavasti saat pian nauttia omistasi!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground