ÄITIENPÄIVÄ ORAVANKESÄPESÄLLÄ.

18 toukokuuta 2017


Toukokuu on perheessäni aikamoinen juhlakuu, on molempien vanhempien syntymäpäivät ja sitten lisäksi äitienpäivä. Huuhtikuun viimeisenä päivänä on vielä äitini nimipäivä. Juhlittiin niitä kaikkia sitten kesäpesällä äitienpäiväsunnuntaina.

Saimme kahvitella ihanassa auringonpaisteessa puutarhassa. Tein helpon mökkitarjottavan, pavlovan, oman puutarhan vadelmista ja ahomansikoista, mustikoista ja espanjalaisista mansikoista. Lisäksi oli tarjolla riisisuklaata ja tuulihattuja. 


Kahvipöytään kokosin edellisenä päivänä ostamani kesäkukat kaksi trifolium repens estelleä, ovatko sitten käenkaalia vai onnenapilaa? Viherpajassa niitä myytiin nimellä super väri-apila. :) Lisänä oli kissanminttu, josta Murunen ei ollut lainkaan kiinnostunut ja miten minusta kasvi on maahumala. Osaako joku viisampi kertoa kummasta kasvista on kyse?

Kahvipöytään pääsi myös ensikertaa todellinen mummo-ostos keväältä, pannumyssy. Olen mietiskellyt aiempina kesinä, että katoava luonnovara eli pannumyssy voisi olla kätevä mökkiolosuhteissa. Kahvit juodaan yleensä ulkona, mutta millään ei ikinä viitsisi juosta sisään ja ulos kahvipannua kiikuttaen ja haalea kahvi nyt on vaan pahaa. Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa tuli myyntiin käyttämätön Marimekon Siirtolapuutarha-kuosinen pannumyssy, niin tiesin sen olevan tarkoitettu juuri omalle siirtolapuutarhalleni.


Kaikesta juhlinnasta uupunot Murunen. Ei sitä sunnuntaina pelkästään kahviteltu, vaan kaikenlaista puuhastelua tuli tehtyä. Varsinkin vanhempani. :) Niistä sitten myöhemmin.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Maahumalalta tuo minustakin näyttää. Ja siinä on kyllä voimakas tuoksu, mutta ei ehkä kissaa miellyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kun ruukutin uusiksi kyseistä kasvia, niin ruukussakin mainittiin kissanminttu Nepeta. Hmmm. On tainnut taimistolla mennä ruukut ja taimet pahasti sekaisin.

   Poista
 2. Ihania herkkuja!
  Minustakin tuo on maahumala. Samanlaista löytyy meidän pihasta pilvin pimein.
  Ostin pari vuotta sitten Tallinnasta pannumyssyn samasta syystä kuin sinäkin. Pihapöydällä kahvipannu jäähtyy nopeasti ja jos sen jättää sisälle, jonkun täytyy alituisesti käydä pannua keittiöstä hakemassa. Voihan sen kahvin termariinkin laittaa, mutta myssyn alla kahvi pysyy yhtälailla lämpimänä ja on kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minä ostin sen vain ulkomuodon vuoksi ruukkuun laitettavaksi, mutta harmi niille jotka ostavat kissalle minttua ja se ei sitten viehätäkään, kun on aivan eri kasvi.Pannumyssy on just söpö ja ihanan vanhanaikainen, termerit on vaan vähän tylsiä.

   Poista
 3. Maahumala sanon minäkin. Tunnelmalliset juhlat teullä on olleet, ihastuttavat kattaukset ja herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, niinpä. Onneksi en ollut ostamassa kissalle minttua, vaan jotain kivannäköistä ruukkuun laitettavaksi. Murusella on jo ihan oikea katinminttupuska olemassa, tietenkin! :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground