HUHTIKUUN KUKKIJAT.

06 toukokuuta 2017Kauan sai odotella ennen kuin palstaltani löytyi mitään kukkivaa. Olen kateellisena katsellut muiden jo monta viikkoa jatkunutta sipulikukkakukintatykistä ja omalla pihalla ei ole ollut mitään edistystä. Nyt vihdoin on jotain raportoitavaa. 

Valkokukkainen jouluruusu on on ollut viime vuodesta asti nupuilla ja vihdoin saanut terälehdet auki. Olen sen viereen istutellut useammankin tumman jouluruusun, joista yksi on ilokseni alkanut kukkia. Piti vähän ujoa kaunotarta avittaa poseerauksessa, jotta kauneus olisi kunnolla tullut esille.


Kevätsahrameita, en tiedä ovatko nämä palstalla ennestään olleita vai viime syksyllä urakalla istuttamiani. Tykkään pitää tarkasti kirjaa istutuksistani, mutta kartta on sen verran suurpiirteisesti tehty etten ole kuitenkaan ihan kartalla {hah}. Sitä paitsi palstalla on runsaasti kasveja, jotka on istutettu mahdollisesti ennen syntymääni, joten niiden tarkasta nimestä ei ole mitään tietoa, vain ohuen ohut arvaus.Pieniä sinisiä pikkusipulikukkia riittää, on posliinihyasinttia, idänsinililjaa ja kirjokevättähteä. Kaikki vanhaa kantaa ta voi olla, että olen jotain sipuleita itsekin joskus laitellut.


Nämä vaaleanpunaiset 'Rosea' kirjokevättähdet ovat omia tekosiani viime syksyltä.


Samoin kuin tämä matala kevätkurjenmiekka 'Harmony'.


Pitkään pystyin vastustamaan keltaisia narsisseja, mutta kun niitä myytiin lähi K-kaupassa eurolla, en enää keksinyt mitään syytä olla ostamatta. Varsinkin kun Tukholmasta ostetut ruukut ja ruukkutelineet huusivat asukkaita. :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Löytyyhän sieltä vaikka mitä. Tuo tumma jouluruusu on niin kaunis. Sen kukintaa kannattaa odottaa vaikka pidempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähitellen enemmän ja enemmän. Kun nyt ei tulisi lisää lunta.

   Poista
 2. Aivan ihanan värinen tuo tumma jouluruusu.

  VastaaPoista
 3. Upean värinen jouluruusu. Onko nimestä tietoa? Muistatko, mistä olet hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaan kohtaan istutellut ainakin kolme jouluruusua ja muistiinpanoissa lukee vain "jouluruusu". Kaksi niistä on ostettu Kauppilasta (Flöristä) muutama vuosi sitten, mutta nimiä en pysty nyt tarkistamaan, kun laput on mökillä, jos edes ovat tallessa.

   Poista
 4. Upea jouluruusu!
  Onneksi pikkukukat ovat nyt aloittaneet, isommat seuraavat perässä!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground