KESÄKUKKIA.

30 toukokuuta 2017


Yritän hillitä itseäni aina alkukeväästä jottei tulisi törsättyä kaikkia rahoja kertakäyttöisiin kesäkukkiin, vaan ennemmin pitkäaikaisiin perennoihin ja pelargoneihin. Nykyään pärjään jo vähän paremmin ja hankin ruukkuistutuksiin perennoja, jotka syksyn myötä siirrän puutarhan multiin. 

Jotain on silti pakko ostaa, ainakin ensimmäiseksi keväällä orvokkeja. Orvokkeja pitää aina olla ja tänä vuonna löysin sattumalta nyt niin trendikkäitä mustia, pienikukkaisia orvokkeja. Toinen mitä pitää aina olla on lankaköynnös. Tänä vuonna lankaköynnökset tarjosi Flör, sain  Piha & Puutarha -messuille Unelmien viljelylaatikko -haasteen kaikki kasvit itselleni messujen jälkeen. Lähes kaikki lankaköynnökset selvisisivät messuistutuksesta kesäpesälle.


Vähän isommat ruukkukasvit ovat niin ikään messuistutuksesta lähtöisin oleva japaninverivaahtera 'Atropurpureum' ja myöhemmin Viherpajasta ostamani liuskalehtinen japaninvaahtera 'Dissectum'.Ja kun kävimme ostamassa poikaystävän äidille ilmakasveja Plantagenista, en voinut lähteä tyhjin käsin ulos ja niin kiikutin kainalossa eukalyptuksen {ja toisessa kainalossa Fiskarsin lapion}. Ja hyvä niin, sillä alle viikossa eukalyptukset olivat loppuneet, kun työkaverini yritti niitä metsästää.


Fiilistelin jo keväällä instassa IKEAsta ostamaani koristehäkkiä, nyt se sai vihdoin asukkaan ja kuinkas ollakaan - lankaköynnöksen.Sain vanhemmiltani tuliaisena ison ja pöyhkeän enkelipelargonin. Mätsää aika hienosta taustalla näkyvään kasteluletkuun, vai mitä?

Jos ollaan rehellisiä, niin on jo tullut ihan vahingossa ostettua myös jotain lisää, niistä myöhemmin. :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Itsehillintä on koetuksella tähän aikaan vuodesta! Olen muutaman kerran käynyt luottotarhurilla ja aina on peräkontti ollut täynnä ihan vain välttämättömiä ostoksia - pelakuita ja kesäkukkia, kohtuullisuus on kuitenkin tavoitteena!

  Suloinen tuo pikkuinen pelakuu ja ihana tuo lintuhäkki myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremmalta tuntuu, kun käy puutarhalla usein, mutta ostaa aina vähän ja hillitysti. Riittää ilokin pidempään! :)

   Poista
 2. Onneksi ei kesäkukat ole minun suurin intohimoni. Vielä. Nyt alkaa uhkaavasti olla mielessä kaikenlaisia suunnitelmia myös kesäkukkien ja ruukkujenkin suhteen. Perennojen kanssa jo joutuu olemaan tosi tarkkana, hurjasti haasteita näissä taimistokäynneillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukat ovat nopea tapa saada kukkivaa ympärille ja somistaa värittömiä nurkkia. Ruukkuja on kiva vaihdella, jotta ilme vähän kesän kuluessa muuttuu. Enhän mä muuten... ;)

   Poista
 3. Joo mä olin kanssa ajatellut, että tänä kesänä ihan vähän kesäkukkia, kun ei tiedä, mitä säätä on tulossa. Noh, nyt alkaa pahasti karkaamaan jo ja vielä on muutama sellainen hankkimatta, mitä olin jo viime kesänäkin laittanut ja tykästynyt. Mutta, hei eilen tarttui mukaan mm. intiaaniminttu, sehän on yritti ei kesäkukka:))Mä hain joku aika sitten plantagenista eucalyptyksen, se oli saman tien nuupallaan, joten palautin sen sitten. Yllätys ei varmaan ole, että otin tilalle pelargonian:)) Nyt en olekaan käynyt katsomassa oisko sinne tullut uusia. Täällä sataa nyt vettä, ihan hyvä kun kaikki olikin niin kuivaa. Tosin lämmetäkin saisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää jotain pientä olla, kun ei ikinä noista perennoista ikinä tiedä. Jos vaikka eivät erikoisten talvien myötä enää nousisikaan maasta. Sitten olisi vain vuohenputkea ja voikukkia. ;) Ne jäävät varmasti jäljelle, vaikka mitä tapahtuisi...

   Poista
 4. Minäpä huristin lähes Raumalle asti kesäkukkaostoksille. Vuorelassa on niin upeat valikoimat ja mukava, tuttu myyjä (Marja), joten sinne jaksaa ajella vähän pidemmänkin matkan takaa. Toki sitä on tullut täältä kodin läheltäkin jo jotain hankittua parvekkeelle. Banaani on ehkä eksoottisin ostos, se tosin odottaa vielä istuttamista isompaan astiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä hyvin visiittisi Vuorelaan. Viime kesällä ehdin vain tosi pikaiselle käynnlle ja silti onnistuin jotain haalimaan mukaan.

   Poista
 5. Orvokeista se aina lähtee, niitähän on ihan pakko ostaa heti kun on saatavilla:)
  Ja vaikka minä olen huono ruukkukastelija, ja suunnittelen ettei kovin monta kesäkukkaruukkua, niitä kukkia vaan tuppaa ilmestymään? reissulla jos toisellakin. Olin jo ostanut kaikki tämänvuotiset, mutta kun näin tumman apilan pari päivää sitten, se oli ihan pakko saada...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, orvokkeja aina ekaksi! Se on heti, kun näkee jonkun blogissa jotain ihanaa ja se jää mielen päälle kutkuttelemaan ja sitten kun sellaisen näkee puutarhalla, niin onhan se pakko kotiuttaa. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground