MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2017.

21 toukokuuta 2017Toukokuun kuvat on viikon takaa, äitienpäivältä. Viikossa palstan vihertävyys on lisääntynyt hurjaa vauhtia ja lisää kukkijoita on noussut. Edellisessä postauksessa mainitsin, että äitienpäivänä palstalla puuhasteltiin. Yllä olevasta kuvasta näkyy mitä muun muassa.

Pesin ikkunat ja isäni viritteli poikaystävän avustuksella ristikot ikkunoihin. Olen jo pari vuotta suunnitellut mielessäni asiaa ja muutama kuukausi sitten annoin asian toimeksi isälleni. Tykkään ristikoista, ne antavat mökille vähän enemmän ryhtiä, kun ikkunat eivät ole vain suuret aukot.


Hyötykasvimaa on tässä vielä talven jälkeisessä kunnossa.Japaninvaahtera Acer palmatum 'Dissectum', ostin tämän Viherpajasta. Oli niin kauniin mallinen ja on hyvää seuraa Unelmien viljelylaatikko -haasteesta saamani verivaahteralle. Harkitsen vakavasti pitämistä ruukussa ja talvetusta kellarissa.Samalla Viherpaja reissulla ostin myös neidonhiuspuun Gingko biloban edellisen kuolleen tilalle. Tai kuolleeksi luulemani. Ihan varma en ole, onko viimevuotinen gingko hengissä, mutta olin näkeväni siinä silmuja.


Flöristä saamani japaninverivaahtera Acer palmatum ' Atropurpureum', joka vähä vähältä purppuroituu.Ostin Turun puutarhamessuilta Flörin osastolta kääpiöjapaninkirsikka Prunus incisa 'Kojou-no-mai' ja talvesta kellarissa selvinnyt japaninverivaahtera saavat ottaa aurinkoa mökin sivustolla, kunnes on aika luovuttaa paikat pelargoneille.


Kääpiötulppaani Tulipa turkestanica.

Viimevuotisesta ollaan jäljessä, mutta onpahan mitä odotella - kaikki kauneus ihan just täällä!

{2013} {2012} {2014} {2015} {2016}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Kaunista ja viihtyisää!
  Luulisin, että voisit istuttaa japaninvaahterat ihan avomaalle, minulla ne talvehtivat hyvin ja olen vieraillut keravalaisella pihalla, jossa ne myös ovat talvehtineet menestyksekkäästi.
  Silloin, kun minulla oli Ginkgo, se puhkesi lehteen vasta joskus kesäkuussa - aina hyvin myöhään. Sitä ei tappanut talvi, vaan minä viikatteen kanssa, kun olevinaan niitin heinikkoa sen YMPÄRILTÄ (viuh vaan ja kirosanat perään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen alkanut empiä japaninvaahteroiden maahan istutuksen kanssa, kun tarpeeksi monta on menneinä talvina kuollut (lähemmäs kymmenen). Tässä ihan lähellä on komean kokoinen japaninverivaahtera omakotitalon pihassa, jota aina kateellisena ihailen. Pitäisi varmaan keksiä uusi, parempi ja suojaisempi paikka, mutta tilaa on aika niukalti...

   Poista
 2. Ihanan keväiset ja kauniit tunnelmat. Ristikko sopii kyllä hyvin tuohon ikkunaan, juurikin ryhtiä ja rytmiä tuomaan.

  VastaaPoista
 3. Viihtyisältä näyttää ja nuo ristikot kyllä sopivat taloosi.

  VastaaPoista
 4. Ristikot sopivat hyvin ikkunaan ja mökkiin. Voisi kuvitella niiden olleen siinä aina.
  Ero edellisen postauksen kuviin on merkittävä. Nyt eletään aikoja, jolloin muutosta tapahtuu ihan jatkuvasti. Kerrassaan ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, nyt alkaa hedelmäpuiden kukinta. Eilen luumussani oli muutama kukka auki ja tänään koko puu oli valkoisena. Ihanaa!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground