KUKKIA VIIKON AJALTA.

28 toukokuuta 2017


Puutarhassa tapahtuu just nyt niin paljon ettei perässä pysy. Kaikki varmaan tietää tunteen, kuvattaa on koko ajan valtavasti, mutta niitä ei ehdi purkaa blogiin, kun pitää olla kaikki vapaa-aika puutarhassa. Hedelmäpuut ovat aloittaneet kukinnan. Luumupuuni näyttää parastaan, se on täynnä kukkia.


Kirsikkapuu on myös kukassa, juuri sopivasti perjantain työtiimin perinteisiä kesän avauskemuja varten saimme oman hanamin. Päärynäpuussa ei ole kukkia, mutta omenapuut ovat lupaavasti nupuilla.


Ripustin luumupuuhun Tukholman messuilla itse tekemäni hyönteishotellin. Simppeli tehdä ja näyttää kivalta, toivottavasti öttiäiset myös löytävät sen.


Pikarililjat jaksavat ilahduttaa, varsinkin ruudulliset versiot. En voi ymmärtää miten luonto on voinut tehdä yhteen kasviin ruutukuvion.


Palstan vanhaa, nimetöntä narsissikantaa.


Helmililjat ovat vihdoin kukassa, vähän muita pieniä sinisiä jäljessä. Ehdin jo huolestua niiden puolesta, että eivätkö enää viihdykään palstalla. Onneksi huoleni oli turhaa.


Perunanarsisseja olen istutellut useampana vuonna Lidlin kahden kilon säkillisen. Viime vuonna taisi nousta pari, nyt runsaammin. Ne pitää näköjään istuttaa joka vuosi uudelleen.


Viime syksynä istutin muutaman hyasintin, tämä on ainoa joka niistä kukkii. Yksi pienen pieni 'Woodstock' muutaman vuoden takaa on myös noussut kukkaan.


Pieniä tulppaaneja, palstan vanhoja asukkaita.


Muistan kirjoittaneeni jonkun blogiin viime vuonna, olisiko ollut Saaripalstan Sailan, että nyt iski varjohiippakateus. No, nyt Oravankesäpesälläkin on oma hiippa. Rakkautta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Onpa ihanat kuvat. Meilläkin kukkii tuo varjohiippa juuri nyt ja se on kyllä mahdottoman kaunis ja suloinen. Totta on, että nyt tapahtuu puutarhassa niin paljon, ettei perässä pysy. Vielä kun viettää pitkiä päiviä työmaalla välissä, niin tulee epäilys, että jotakin menee kokonaan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varjohiippa on suloinen, minulla se on harmillisesti jää mukulaleinikkien saartamaksi, mutta en jaksa lähteä taistoon mukulaleinikkiä vastaan, joten olkoot siellä.

   Poista
 2. Ihania, ihan kaikki ja erityisesti varjohiippa. Taitaa olla oman varjohiipan hankinnan auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Suosittelen, on se niin herkkä ja soma.

   Poista
 3. Kevään kiivain kasvu on just noin, perässä ei pysy ja blogi on ihan jäljessä. Onneksi voi tehdä tällaisia kokoelmapostauksia. Ei se haittaa, vaikka olisi näin toukokuun näkökulmasta vanhat kuvat, talvella niihin jo joka tapauksessa ihana palata.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  P.S. Varjohiipassa on sitä jotain, se on niin vaatimaton mutta samalla äärettömän herkkä kauneudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki kuvat näyttävät ihan monen viikon takaisilta, vaikka ei ole kuin pari päivää mennyt! :)

   Poista
 4. Voihan varjohiippa. Minähän taisin viime tai toissa vuonna ostaa sen ja se taitaa olla kadonnut. Pitää siis hankkia uusi. Aivan ihanan suloinen hiipa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hitsi! Varjohiippa on kyllä ihana. Voihan se vielä jostain kurkistaa...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground