KOTIPUUTARHA VERSOO.

14 toukokuuta 2017


Muutama kuva lauantailta, jolloin Helsingissä oli Kotipuutarha-lehden järjestämä Versoo-tapahtuma. Paikkana oli Konepajan Bruno, joka on tuttu kirppispaikkana ja onpa siellä töiden puolestakin tullut oltua kuvauksissa. Mahtavan rouhea teollisuushalli.

Olimme paikalla heti kymmeneltä, kun paikka aukesi. Ensimmäisenä ryntäsin Peltosen Puutarhan pelargonivalikoimaa tutkimaan. Voisi sanoa, että onneksi tarjolla oli enimmäkseen muita kasveja kuin pelakuita, olisi voinut olla suuria haasteita selviytyä fillareilla kotiin. :)


Saatoin myös ostaa yhden pienen, mutta kauniin punasaviruukun Anne's Past and Present -kojusta.
Ostoslistallani oli muutama tomaatin ja chilin taimi. Kasvihuonekaappini ei ihan hirveästi mahdu kasveja, joten valikoin Myllypellon taimet -osastolta amppelitomaatti 'Cherry Cascaden' ja matalan ruukkun sopivan pensastomaatti 'Venuksen'. Samalla mukaan lähti kaksi kookasta latva-artisokan tainta. Omat siemenkasvatukset lähtivät kompostiin ennen puutarhalomaani, koska olivat täynnä kirvoja ja pelkäsin kivojen leviävän myös pelargonipienokaisiini. Juholan puutarhalta ostin 'Positano' chilipaprikan.


Kotimaiset kasvikset -osastolla kävin istuttamassa mansikkamintun ja poikaystävä oliiviyrtin. Kotipuutarha-lehden osastolla sai istuttaa oman perunan ja pitihän se pottukin käydä pudottamassa multiin. Oli hauskaa, että tapahtumassa pääsi kirjaimellisesti upottamaan sormet multaan. 
 
Tykkäsin kovasti tapahtumasta, Bruno on kiva sijainniltaan ja tunnelmaltaan. Puutarha-asiat näyttivät kiinnostavan, lähtiessämme pois alkoi ihmisiä saapua runsaasti paikalle. Myyjiä olisi voinut olla enemmänkin, mutta nytkin kattaus oli kiva. Oli hyötykasveja, perennoja ja kesäkukkia. Oli kalusteita, sisustusta ja nyt niin trendikkäitä ilmakasveja. HUONE ett RUM oli mukana osastollaan, josta olisi saanut sekä ilmakasveja että uutta ilmakasvikirjaa. Kiersin osaston kaukaa, jotten sortuisi yhteenkään Tillandsiaan... :)
 Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta, olisi ollut mukava päästä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sellainen kodikkaan pieni tapahtuma, toivottavasti järjestävät ensi vuonna uudelleen ja saavat lisää myyjiä.

   Poista
 2. Näyttää mukavalta tapahtumalta, sellaiselta sopivasti itsekuria vaativalta 😉.

  VastaaPoista
 3. Voi että mua harmittaa kun en päässyt tonne. Ihanlta näyttää, no ehkä ensi vuonna. Nähdään kuitenkin Marketan puistossa eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Kotipuutarha-lehti järkkää tapahtuman ensikin vuonna. Ja juu lauantaina nähdään taas!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground