JAPANILAINEN PUUTARHA LIEDOSSA.

08 heinäkuuta 2020Liedossa, Turun kupeessa on pieni japanilaistyylinen puutarha kätkettynä terveyskeskuksen kainaloon. Puutarha on valmistunut vuonna 2007. Puutarhan isä on terveyskeskuksen kausipuutarhurina toiminut hortonomi Timo Naarajoki. Kun hän kuuli paikalle suunnitellun pelkkää nurmikkoa, hän päätti toimia ja esitti idean japanilaisesta puutarhasta päättäjille. Se sai kannatusta ja hän pääsi toteuttamaan ideansa.900 neliön puutarha on jaettu kahteen osaan, karuun ja soraiseen ylänköön ja vehreään alankoon, jotka mutkitteleva joenuoma yhdistää.

Vanha osa terveyskeskuksesta ei ole kauneudella pilattu, mutta toisaalta siinä on jotain kovin japanilaista ruman kauneutta.Ihana, ihana japaninvaahtera.
On hienoa, että paikalle ei ole istutettu pelkkää nurmikkoa, vaikka japanilaistyylinen puutarha on vamasti kustantanut enemmän. Siitä on varmasti enemmän iloa sekä kuntalaisille että eri eläimille kuin pelkästä ruohoalueesta. Ihan jopa Helsingistä asti tullaan paikkaa ihastelemaan. :)
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Onpa ihanaa, että löytyi sekä idean isä että toteutushalukkuutta! Kyllähän tuossa on paljon enemmän katsottavaa, viihtyisyyttä, oleskeltavaa kuin nurmikentässä. Sopii muuten rakennuksen tyyliin, todellakin. Nurmikenttä vain toisi rakennuksen esiin, mutta tuossa se taantuu taustaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Puutarhassa oli myös pieni "teehuone" tuoleineen, ei kovinkaan japanilainen (tai kuvauksellinen) versio, mutta varmasti ihana paikka levähtää ja katsella puutarhaa.

   Poista
 2. Todella kiva kuulla tällaisista visionääreistä, jotka vieläpä saavat ideansa toteutettua. Ylimääräinen kiitos tulee paikan julkisuudesta. Puutarha on kaikkien nähtävissä. Terveyskeskuksessa saadut hyvät ja huonot uutiset voi käydä sisäistämässä puutarhassa ennen kotiin lähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että tällainen on toteutettu, vaikka varmasti on ollut hinnakkaampi kuin pelkkä nurmikko.

   Poista
 3. Onpa ihana, että tällaisia puutarhoja perustetaan. Juuri tervesykeskuksen läheisyyteen pitäisi aina perustaa joku virkistävä ja kaunis puutarha. Siinä varmasti paraneminenkin nopeutuu tai ainakin mieliala kohoaa.
  Kiitos esitelystä, tuolla täytyy pistäytyä, jos vierailee sielläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella ilahduttava löytö! Mahtavaa, että ei ole tyydytty pelkkään nurmikkoon, joka olis varmasti ollut halvempi ratkaisu, mutta myös tylsempi.

   Poista
 4. Vau, kunpa tällaista näkisi useammallakin julkisella paikalla!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground