ORAVANKESÄPESÄ 9 VUOTTA! Magnoliamaan muutos.

15 heinäkuuta 2020


Tänään tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta siitä, kun tein elämäni kaupat - ostin siirtolapuutarhapalstan vuokraoikeuden, palstan kasvit ja mökin irtaimistoineen. Olen monesti sanonut, että paras ostos ikinä ja samaan hengenvetoon lisään, että Murunen on saatu.


Järjestelin kuva-arkistoani ja löysin ennen julkaisemattomia kuvia vuosilta 2013 ja 2014. Olen dokumentoinut mökin eteläpuolen muutoksen vadelmaviidakosta perennapenkiksi, jota kutsun nykyään nimellä magnoliamaa.


Ostaessani palstallani oli paras vadelma-aika meneillään, kuten on tälläkin hetkellä. Silloin vadelmia oli varmasti kolme neljä kertaa enemmän. Alkuvuosina vadelmasato olikin tolkuton. Syyskuussa 2013 vadelmat rehottivat ja aluskasvillisuudessa oli runsaasti vuohenputkea ja karhunkiertoa.


Mökin vierustalla oli nurmikko ja maa vietti suoraan mökkiin.


Viikon päästä edellisistä kuvista oli vadelmat leikattu alas ja kaivoin juurakoita ja rikkaruohoja ylös lapiolla.


Huhtikuussa 2014 projekti jatkui. Käänsin maan uudelleen ja keräsin sieltä nousseet rikat ja vadelmien alut kompostiin. Linjasin kukkamaan reunan ja asensin Kekkilän Rajausreunat koko matkalle. Kukkamaan ja mökin väliin jäi kottikärryillä mentävä käytävä. Sen jälkeen lisäsin multaa ja aloin istuttamaan kasveja. Suunnitelmaa ei ollut. Ostin magnolia 'Susanin' Kevätmessuilta. Istutin  sen penkin toiseen päähän, koska arvelin sen olevan suotuisan lämmin paikka sille.


Sama kukkapenkki heinäkuussa 2020. Villi ja ryöpsähtänyt. Eilen kitkiessäni aluetta mainitsin naapurille, että pitää varmaan lähiaikoina {-vuosina} kurittaa ja kuratoida kukkamaata uusiksi. Löysin kitkiessä muunmuuassa alppipiikkiputken ja särkyneensydämen alta jonkun reppanan. Luppio on haudannut lehtiensä alle yhden keijunkukan. Noin muuten olen aika tyytyväinen aloittelijan tuurilla istutetuista kasveista.


Vadelmanäkymä nykyisen huussin kulmalta.


Vadelmien poiston jälkeen alue laajeni huomattavasti.


Kunnes on uudelleen täyttynyt kasveista ja tavaroista.


Keväällä 2015 kunnostin kukkapenkin ja mökin väliin jääneen polun. Siitä löytyy oma postaus. Viime keväänä kyllästyin polun laattoihin ja kaivoin ne pois. Ne saivat uuden elämän kompostialueella. Jäljelle jäi vain kivituhkakäytävä.


Tämä oli itsellekin hyvä muistutus, että onhan puutarhassa saatu paljon aikaan. Aika kultaa muistot ja ilman kuvia sitä ei tajuaisikaan miltä täällä on joskus näyttänyt. Aikamoinen muutos ja toivottavasti teidänkin mielestä vain parempaan suuntaan. :) Kuten myös kehitykseni valokuvaajana.

Tänään yhteistä yhdeksää vuotta juhlitaan - tietenkin - mökkeilemällä. Kohotan kuplivan maljan Kesäpesälleni ja itselleni.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Maljannnosto täältäkin, ehdottomasti hyvä muutos sillä ei kukaan tarvitse pihalleen pelkkää vadelmaa ellei sitten ole mehutehtailija.
  Ja onnittelut hyvästä kaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Vadelmia jäi palstalle vielä runsaasti, joten marjoissa pysytään, vaikka sainkin pitkän rivin ihania kukkia.

   Poista
 2. Oi, lämpimät onnittelut 9-vuotissynttäreistä! Ehdottomasti hyviä muutoksia ja ihanat kuvat taas kerran!
  Hieno matka takana ja varmasti pitkä myös edessä. Toivotaan sinne Oravankesäpesään onnellisia hetkiä ja iloa omasta palstasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä muutos on ehdottomasti yksi parhaista ja kauneimmista.

   Poista
 3. Onnittelut. Vaikka vadelmat maistuvat hyvältä, on niiden piikkisten puskien koko aika runsas siirtolapuutarhatontille. Hyviä muutoksia olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vadelmia jäi palstalle vielä kymmenisen metriä, joten marjoista ei ole pulaa, vaikka nämä puskat lähtivätkin.

   Poista
 4. Onnittelut 9-vuotiaalle! Olet tehnyt ison urakan hienoin tuloksin. Pienessä puutarhassa pitää olla tilaa muullekin kuin vadelmalle.
  Toivotan monia hyviä vuosia eteenpäinkin Oravankesäpesälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ehdottomasti tarvittiin lisätilaa kukille.

   Poista
 5. Paljon onnea 9-vuotiaalle! <3
  Teit tosiaan elämäsi kaupat. Ja mahtavaa on ollut myös muutos kesäpesälläsi. Mitä kaikkea ihanaa tulevat vuodet tuovatkaan tullessaan! Onnea on oma puutarha, pala maata jota myllätä ja muokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Todellakin on onnea omistaa pala maata, jossa puuhailla.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground