SYYSLEIMUJEN AIKAAN.

29 heinäkuuta 2020


Syysleimu | Phlox paniculata
Syysleimut kukkivat nyt täydellä terällä. Tai no rehellisesti sanottuna, en kyllä tiedä ovatko nämä palstan alkuperäisiin kuuluvat syysleimuja vai jotain muita. Valkoinen aloitti ja muut punertavan sävyiset jatkavat. Mökkipolun toisella puolella oleva viileän liila leimu ei ole aloitellut urakkaansa.

Syysleimu | Phlox paniculata
 Tumman purppuraisen ja vaalean kaksivärisen syysleimun yhdistelmä on aivan vastustamaton.

Syysleimu | Phlox paniculata
Näiden takana vaaleana läikkänä näkyy vaalean punainen isotähtiputki. Ihania sävyjä.

Syysleimu | Phlox paniculata

Syysleimu | Phlox paniculata

Kärhö | Clematis Clematis Jackmanii-group 'Niobe'
Ihanan tummaa purppuraa löytyy myös Niobe-kärhöstä. Olen tyytyväinen, että tämä kolmas istutettu Niobe on vihdoin asettunut taloksi ja kukkii. Sen väri upottavan samettinen. Köynnöskaaren toiselle puolelle istutin keväällä Lidlistä ostetun vuorikärhö Clematis montana 'Rubensin'. Luulin alkukesästä menettäneeni sen, kun pieni taimi oli ruskistunut. Sen jälkeen olen muistanut kastella sitä ja se on lähtenyt ilokseni kasvuun.

Tarhaviinikärhö | Clematis Viticella-group 'Purpurea Plena Elegans'
Toisessa kaaressa kasvaa jo alkukesästä kukkinut Alppikärhö Clematis atragene 'Purple Dream' ja kuvassa oleva, nyt kukkiva Tarhaviinikärhö 'Purpurea Plena Elegans'. Tämäkin on tänä vuonna tuuheutunut mukavasti, parina viime vuotena se on ollut aika pieni rimpula. Toivottavasti tulevina kesinä kärhöt valtaavat kaaret ihan kunnolla.

Helminukkajäkkärä + punaluppio | Anaphalis margaritacea + Sanguisorba officinalis 'Tanna'


Viimeisenä valkoisen ja purppuran soma liitto. Helminukkajäkkärä on ostos viime vuoden syystorilta, täältä siirtolapuutarhasta. Samalla kertaa ostin myös nukkapähkämön, mutta sitä ei ole tänä vuonna näkynyt. Helminukkajäkkärän {mikä nimi} kaverina on punaluppio 'Tanna'. Luppion ovat ehdottomia lemppareita ja olen niitä vähän keräillyt puutarhaan.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ah, miten ihania sävyjä! Leimut ovat kuin karkkeja, ja ihana Niobe. Sitä ei minulta löydy, vaikka olen kuvissa ihastellut sitä jo kauan. Ehkäpä joku kerta se tarttuu mukaan taimistolta. Kuvasi siitä ei ainakaan vähennä tarvetta saada se ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimujen sävyt ovat herkut ja vielä ihanemmat yhdessä. Niobe on upean samettisen värinen kaunotar. Värin syvyys ei missään tapauksessa ole edukseen kuvissa, se in vaikea taltioida oikeana.

   Poista
 2. Ihanat syysleimut, täydellinen pari tumman punainen ja vaalea jossa tummanpunainen keskusta. Älä luovuta nukkapähkämön suhteen, jos se ehti kukkia niin siementaimia voi nousta vielä ensi vuonnakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! Olen jotenkin tänä vuonna ihastunut tuohon tosi tummaan leimuun. Hyvä tietää! Ostin taimen syyskesän puolella, enkä millään muista oliko siinä kukkia, mutta nyt peukut pystyyn ja sormet ristiin, että oli.

   Poista
 3. Hurmaavia purppuran ja violetin värejä sekä sävyjen leikittelyä! <3
  Alkavan elokuun hehkussa ne tuovat ihanaa tunnelmaa puutarhaan.

  Auringonhellimiä elokuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sävyt ovat upeita ja hehkuvia, juuri mitä nyt tarvitaan. <3
   Tunnelmallista elokuun alkua sinulle!

   Poista
 4. Upeat syysleimukasvustot. Syysleimuista oli juttua tuoreimmassa Kotipuutarhalehdessä.
  Niobessa on aivan vastustamattoman upea väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan kiittää leimukasvustoista edellisiä omistajia, ovat muiden kuin minun ansioita. Niiden värit sointuvat niin herkullisesti yhteen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground