VADELMAPOLKU.

21 heinäkuuta 2020Tein tämmöisen pikkuprojektin polvea parannellessa. Vadelmapensaiden ja kuupuutarhan välissä on ollut laattapolku, kulkemista ja ennen kaikkea vadelmien poimimista varten. Polku on ollut epäsiisti,  laattojen ympärillä on kasvanut kaikkea epämääräistä. Vadelma levittää itseään joka suuntaan, puhumattakaan rikkaruohoista. Alueena polku on ollut vihoviimeisiä kitkemisjärjestyksessä ja siten aina vähän kuriton.

Taponlehti | Asarum europaeum


Kyllästyin siihen tänä vuonna totaalisesti. Levitin alkukesästä kaksi säkillistä kuorikatetta vadelmien juurille, jotta minun ei tarvitsisi kerätä vattuja multaliejussa. Vadelmat tosin kasvoivat niin tiiviiksi tiheiköksi ettei niiden sekaan ole mitään asiaa, mutta siitä se idea sitten lähti.

Sininata | Festuca glauca


Kitkin ensin rikat ja vadelman alut, harasin väylää tasaisemmaksi ja sitten levitin pahvilaatikoita polulle. Auki levitettyjen pahvilaatikoiden päälle laitoin suodatinkankaan, jonka päälle asettelin tekemäni betonilaatat. Lopuksi levittelin kaksi säkillistä kuoriketta peittämään suodatinkangasta.

Saa nähdä kuinka nopeasti vadelmat löytävät tiensä viritelmäni läpi, mutta toivottavasti ei ainakaan viel tänä vuonna. Polku siistiytyi huomattavasti ja sitä on ihan ilo kulkea ja jopa katsella. Pieni vaiva, mutta suuri ilo.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Ihana kivipolku, oli nuo sinun itse valamia askelkiviä? Instasta luin että vadelmaa tulee reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Juu, vadelmia tulee tänä vuonna tosi runsaasti, viime vuonna olikin ennätyksellisen vähäinen sato. Betonilaatat on itse pesuvatiin valamiani.

   Poista
 2. Moi Kati! Ihana blogi sinulla! Löysin tämän kun haaveilen omasta kesäpesästä. Taisimme opiskella molemmat Kuopiossakin aikoinaan. Olisi kiva kuulla lisää kokemuksiasi siirtolapuutarhailusta ja alueesta jossa sun mökkisi on. T. Anne ja Markus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan teidät hyvin! :) Laittakaa sähjöpostia blogini osoitteeseen oravankesapesa(miu)gmail.com, niin voidaan jatkaa keskustelua siellä.

   Poista
 3. Onpa söpö! Ihanan viimeistelty.

  VastaaPoista
 4. Hyvälle näyttää ja varmasti myös on. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vadelmia on ollut nyt ilo poimia, kun ei ole tarvinnut seistä liejuisessa mullassa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground