KUKKATERVEHDYS PORTILLA.

12 heinäkuuta 2020


Kaupallinen yhteistyö: Huiskula 

Olen tämän alkukesän uurastanut portin pielessä olevan japanilaisnurkkauksen kanssa. Ja nyt vihdoin alue alkaa edes etäisesti näyttää japanilaistyyliseltä, sellaiselta joksi sen olen koko ajan halajannut. Alueen muutostöistä kuvia ja tekstiä myöhemmin lisää, nyt keskitytään tiukasti sisääntuloon ja portin pieleen.

Muuttunut maisema vaati myös uudet kasvit sisäänkäyntiin. Huhtikuussa ruukkuun laittamani orvokit olivat venähtäneet pitkiksi, surutta leikkasin kukat maljakkoon ja jämät istutin omenapuun juurelle toivoen uutta kukintaa.

Verililjapuu | Cordyline fruticosa
Portin pieleen valikoitui tumman rusehtava verililjapuu*, ihastuin sen väriin ja ulkoasuun jo viime vuonna. Se oli pakko saada myös tänä vuonna puutarhaan. Se toistaa hienosta viereisen japaninverivaahtera 'Atropurpureumin' väriä.  Istutin verililjapuun Udumbara Helsingin Covid-19-ruukkuun, joka on muutaman kuukauden odottanut kasvia. Käsin dreijattu, suomalaisesta savesta parin kilometrin päässä valmistettu - lähituotantoa parhaimmillaan.

Verililjapuu | Cordyline fruticosa

Sininata | Festuca glauca
Verililjapuu sai kumppanikseen viileän siniharmaan sininatan*. Tämä yksilö on hauskasti lamoava. Puutarhassa kasvaa ennestään pari sininataa, joiden kasvutapa on terhakasti ylöspäin.

Kanna | Canna 'Red Velvet'
Kolmantena kasvina portilla on viime vuoden ruukkuistutuksesta talvettamani kanna. Talvetin kannan daalioiden ja jättiverbenan juurakoiden kanssa vanhempieni autotallissa ja ilokseni kanna selvisi talvesta, kuten suurin osa daalioista. Jättiverbena ei sitä vastoin ollut enää keväällä voimissaan. {tai sitten luovutin liian aikaisin}Postilaatikon vieressä vartioi oravakoriste. Ei tarvita mitään nimikylttejä. :)

*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Onpa nätti ryhmä ja oravakoriste niiiin ihana!

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis tervehdys portilla. <3
  Lempparikasveja ja -sävyjä kaikki. Ja tykkään myös noista harmaista sinkkiastioista ja -penkistä. Ja tuollaiset käsin valmistetut ruukut ovat upeita taideteoksia.
  Oravakoriste kertoo kaiken oleellisen, nimikylttejä ei todellakaan tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Udumbaran ruukut ovat aarteita. Yleensäkin vähän kauniita, isompia punasaviruukkuja on vaikea löytää mistään.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground