KESÄÄ KESÄPESÄLLÄ.

07 heinäkuuta 2020Mökkiaamujen ensimmäinen homma on kantaa puutarhatuoleille pehmusteet, jotta aamiaisen voi syödä omenapuiden katveessa. Ja samalla päästetään pieni, aamuvirkku kissa vihdoinkin ulos. Aamiainen puutarhassa on edelleen sellaista arkipäivän luksusta, että en voi kuvitellakaan syöväni sisällä ellei sada vettä.Illalla sitten voi nautiskella muista juomista samoilla istuimilla. Olen niin tyytyväinen, kun löysin täydelliset drinkkilasit, Flora-sarjaa, mökille omasta astiakaapistani.


Puutarhakissa tässä nautiskelee Kotipuutarha-lehdestä.

Pelargonium tomentosum
Suurin osa pelargoneistani on mökin aurinkoisemmalla puolella. Ihana Pelargonium tomentosum on  kuitenkin varjon puolella, olen jostain lukenut sen nimenomaan viihtyvän varjossa. P. tomentosum tuoksuu piparmintulle ja sillä on ihanat siliteltävän karvaiset lehdet. Yksi lemppareistani.

Pilliperagoni | Pelargonium tetragonum
Toinen suosikkipelargoni on Pelargonium tetragonum, pillipelargoni. Se nautti viime kesästä vesisäiliön päällä ja siihen sen tänäkin vuonna asettelin. Se oli pakko tuoda varovasti kädessä kantaen mökille, sillä siitä on kasvanut hauskan vänkyrä.

Sisällä mökissä tulee vietettyä hyvin vähän aikaan, jos on sateetonta. Lähinnä käyn nukkumassa ja hakemassa ruokaa. Ja kutsumassa erästä karvatassua ulkoilemaan. Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa ei ikinä nuku ulkona.


Murunen nukkuu mieluiten omassa kuljetuskassissaan. Illalla voi jo nukkua sängylläkin ja joskus hänelle tehdyssä laatikossa. Mutta ulkona ei  koskaan. Pissallekin tullaan kiireen vilkkaa sisälle.
 Kesäillat ovat yökyöpelin lempiaikaa. Silloin sytyttelen valoja ulos ja sisälle luomaan tunnelmaa.Keijuvalot kuistilla valaisevat juuri riittävän vähän, mutta tarpeeksi, että pienet valopisteet kimaltelevat hämärässä kesäyössä.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ihana Murunen siinä tankkaa puutarhatietoutta koko kropallaan.
  Pillipelargoni onkin ihan uusi tuttavuus. Metkan näköinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Murunen rakastaa kaikkia lehtiä! Pillipelargoni on ehkä vähiten pelargonin näköinen pelargoni ja siksi just niin ihana.

   Poista
 2. Kissankin on hyvä tietää puutarhamaailman uutiset, kyllä ne siitä lehdestä imeytyvät ihan jo makaamalla sen päällä :)
  Mökissäsi on ihana tunnelma.

  VastaaPoista
 3. Oi, kuulostaa kyllä hyvältä sinun mökkeilysi. Sinulla ja murusella on molemmilla omat rutiinit.

  VastaaPoista
 4. Meillä taasen kesällä kissat muuttavat lähes kokonaan pihalle, sisällä käydään lähes vain kääntymässä:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground