PALSTA KUPITTAAN SIIRTOLAPUUTARHASSA.

06 heinäkuuta 2020Saimme sattumalta vanhempieni kanssa kutsun yhdelle palstalle Kupittaan siirtolapuutarhassa.  Kierroksellamme erään puutarhan emäntä {nimi jäi harmittavasti kysymättä} huikkasi aidan yli haluaisimmeko tulla tutustumaan hänen puutarhaansa ja toki me halusimme.


Hän kertoi pitävänsä Avoimet puutarhat -päivää, joka päivä. Ja mainitsi esitelleensä puutarhaansa edellisinä iltana kahdentoista maissa nuorelle parille.Hän oli omistanut palstansa 13 vuotta. Puutarha oli jaettu huoneisiin, oli syyshuone syyskukkijoille ja kesähuone kesäkukkijoille. Marjapensaat ja vadelmat hän kertoi istuttaneensa isoihin saaveihin.Kun tila on kortilla {tuttu tunne}, hän oli tehnyt vertikaalisen mansikkamaan kuormalavaan. Kokeilu oli ollut onnistunut, joten hän oli laajentanut mansikkamaata jo toiseen kuormalavaan.Puutarhasta löytyi ihastuttavia kukkia, ihastuin kovasti tähän kellokuusamaan {?}.


Pääsimme kurkkaamaan myös pieneen mökkiin, tilaa oli 6 neliötä. Siinä on pieni mökki, omani on 14 neliötä. Puutarhuri kertoi aloittavansa kauden maaliskuussa ja asuvansa puutarhamökissä koko kesän.Kiitos, kun saimme vierailla!

Muistattehan käydä kirjoittamassa Kupittaan siirtolapuutarhan säilyttämistä vaativaan adressiin nimenne.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Onpa ihana asenne, avoin puutarha jopa päivä! Ja pikkuruinen mökki. Ihanat köynnösruusut ja muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava asenne! Oli ihanaa päästä tutustumaan kanssa siirtolapuutarhailijan palstaan, erittäin viehättävä paikka.

   Poista
 2. Löytyypä sieltä hieno puutarha. Olen puutarhaa aina katsellut, kun olen käynyt naapurissa kaupassa..:)
  Todella törkeää, jos kaupunki vie TUONKIN paikan, turkulaisilta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus pistäytyä kiertämässä siirtolapuutarha-aluetta ennen kaupassa käynti. Alue ei ole kovin laaja, joten se on kiva pieni kävelyretki. Puutarhojen ihailussa saa kyllä kulumaan tovin jos toisenkin. Kävithän allekirjoittamassa adressin?

   Poista
 3. Onpa ihana puutarha ja ystävällinen omistaja! Kiitos esittelystä!
  Kävin allekirjoittamassa tuon adressin. Olisi ihan kamalaa, jos tuollainen keidas ja ihmisten henkireikä hävitettäisiin. Johan tuollaisen kasvimäärän tuhoaminen olisi kulttuurihistoriallisesti suorastaan rikos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin ihana! <3 On ihan käsittämätöntä ettei vanhalle puutarha-puistoalueelle anneta mitään arvoa! Toivottavasti adressi ja muut vetoomukset siirtolapuutarhan puolesta auttaisivat. Kiitos, kun allekirjoitit. <3

   Poista
 4. Ihana puutarha upeine ruusuineen. Kävin allekirjoittamassa adressin. Luulisi, että Suomessa maata riittää, eikä olisi tarvetta pilkkoa ja purkaa kaikkea kaunista ja ihmisille mieluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Kiitos adressin allekirjoituksesta. Viheralueita, varsinkaan vanhoja ei ole kaupunkien keskustoissa mitenkään liikaa. Rakentamatonta pinta-alaa Suomessa kyllä riittää, joten luulisi niitä taloja voivan pystyttää kauemmaskin keskustoista ja kehittää julkista liikennettä.

   Poista
 5. Hei!

  Osaisiko joku kertoa mikä on tuon oranssikukkaisen köynnöksen nimi. Edesmenneellä isoäidilläni oli samanlainen, ja haluaisin itsekkin kokeilla josko sellaisen saisi menestymään omilla kotikonnuilla. Kiitokset etukäteen 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Joku kuusama se on, en osaa sen tarkempaa lajia. Ehkä pääset sillä alkuun?

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground