MÖKKI JA PALSTA HEINÄKUUSSA 2019.

25 heinäkuuta 2019


Heinäkuussa oli ensimmäiset palstattomat päivät, piti iltaisin puuhastella kotona ja yhtenä sateisena lauantaina lähdin keskustan museoita kiertämään. Helposti jumiudun kesäaikaan välille koti - työpaikka - mökki. Syynä on fillarointi, josta en oikeastaan pidä, mutta kuitenkin kuljen kesäisin lähes kaikki matkat joko kävellen tai polkupyörällä. Ihan vain vähän olen tänä vuonna fuskannut tästä. Taloudellista, ekologista ja vieläpä tekee hyvää kropalle. Kääntöpuolena ei sitten huvita lähteä muualle kuin pakollisiin kohteisiin.
Isotähtiputki | Astrantia major


Heinäkuun puuhasaldona on kitkentää, syreenisekasotkun selvittelyä, nurmikentän pienentämistä kanttauksella ja muutamia istutettuja perennoita. Pari kertaa olen leikannut nurmikon. Luettakoon saldoon myös retki Vakka-Taimeen ja Suvikummun Marjan luokse.
Alppipiikkiputki | Eryngium alpinum


Palavarakkaus | Lychnis chacedonica 'Carnea'


Viime päivinä on ollut ristiriitaiset tunteet omaa puutarhaa kohtaan. Toisaalta se tuntuu ja näyttää hoitamattomalta sekasotkulta ja taas toisaalta jotkut kohdat synnyttävät suurta iloa niitä katsellessa. Välillä tuskastuttaa hidas muutos, välillä kun ei vaan jaksa tai on umpukujassa suunnitelmien kanssa. Toisaalta taas turha työ ja asioiden tekeminen useampaan kertaan ärsyttää vielä enemmän, joten yritän välttää sitä kuin ruttoa. Olen koittanut löytää niitä kauniita kohtia ja keskittyä niihin kiitollisena, siitä että on tälläinen paikka.


 {2018} {2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground