TOISEN NAAPURIN SILMIN.

27 heinäkuuta 2019


Muistatteko viime vuonna postauksen Naapurin silmin? Ei haittaa, linkistä voi kurkata miltä palstani näyttää tieltä katsottuna vasemman puoleisen naapurin puolelta katsottuna. Tänä vuonna ajatus tuli mieleen, kun olin kitkemässä välikäytäviä ja kävin tarkastamassa hieman aiemmin kitkemäni oikeanpuoleisen naapurin kanssa jaetun käytävin tilanteen. Huomasin yllätyksekseni, että ihan ensimmäisenä siirtolapuutarhavuotena eurolla ostamani ja istuttamani loistokärhö 'Warszawska Nike' kukkii, mutta ikävästi kuin salaa naapurin suuntaan eikä minun palstalle. Kävin hakemassa kameran ja samalla tajusin, että voisin kuvata samalla idealla kuin viime vuonna uuden Naapurin silmin -postauksen.

Sanguisorba officinalis 'Pink Tanna' + sinipallo-ohdake Echinops bannaticus
 Lähdetään etenemään portilta palstan toiseen päähän. Matkaa on noin 25 metriä. Ensimmäiseksi näkyy japanilaistyylinen nurkkaus ja sen taustana oleva lehtikomposti. Se on se viimeinen, tyhjentämistä odottava komposti.

Väliin otos aidan vieressä olevasta herkullisesta parista - punaluppio ja sinipallo-ohdake. Luppiot ovat suosikkejani ja taidan ehkä keräillä niitä{kin}.


Lehtikompostin edessä on pieni ruukkupuutarha, daalioita, maahumalaa, kuukausimansikkaa ja mäkimeirami.


Suunnataan eteenpäin, harmaamalvikkien takaa näkyy mökki.


Muutama askel eteenpäin ja mökki saa kehyksiksi kärhön ja köynnöshortensian.

Loistokärhö | Clametis 'Warszawska Nike'
Köynnöshortensian takana viistosti on ruma metallinen köynnöstuki, jonka kärhöt ovat ansiokkaasti peittäneet. Aiemmin keväällä siinä kukkii tarha-alppikärhö 'Albina Plena´, nyt siis 'Warszawska Nike'. Iloinen yllätys, sillä rivissä on ollut neljä kärhöä, joista vain 'Alpina Plena' on kukkinut viime vuosina.


Ohitetaan kärhöt, köynnöshortensia ja viiniköynnös. Niiden tukien takapuolet eivät ole kovinkaan kuvauksellisia. Viiniköynnöksen takaa alkaa pilkottaa perunalaatikkohyllykkö, pelargoni- ja maitotonkkakokoelmat.


Kun ottaa muutaman askeleen lisää, saa lähes koko hyllykön kuvaan. Tämä näky ei ole niin kovin uusi, sillä kuvaan hyllykön aina aidan toiselta puolelta.


Pelargonihyllykön jälkeen on kasvihuonekaappi. Kaapin vieressä on vanhojen työvälineiden kokoelma, vanhat tikkaat ja läjä vanhoja ikkunoita. Suunnittelin käyttäväni ikkunoita lavakaulusten kanssa, mutta ne ovat sen verran lahonneet, että täytyy keksiä jotain muuta käyttöä.


Viimeisenä etappina on palstan toisen pään portti ja huussin ovi. Portin jälkeen on noin 60 senttiä tilaa ja siitä alkaa seuraavan naapurin puoli. Nuo kuvassa olevat harmaamalvikit ovat jo eri palstalla.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

  1. Kiitos sinun, naapurillasi on kauniit näkymät.

    VastaaPoista
  2. Voi, että tykkään, sanoisin rakasta, mutta onko liian voimakas sana, tuosta sinun ihanasta boheemista puutarhastasi!♥♥ On siinä naapureillakin ihastelemista...tai enhän tiedä miten kauniita heidän puutarhansa on..:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kuvakierroksesta, kiva on palstasi!

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground