POTAGER 2019.

11 heinäkuuta 2019Potagerissa kasvaa tänä vuonna talvivalkosipulia, joka näyttää lähteneen kunnon kasvuun. Sekä lavankauluksessa että ämpäreissä on perunaa, tänä vuonna lajike on 'Violet Queen'. Olen jo yhden ämpärillisen nostanut ja syönyt. Perunoissa on upea tummanliila väri. Yhdessä lavankauluksessa on mansikoita ja kolmatta hallitsee raparperi ilma- ja ruohosipulin kanssa. Niiden seurana on hernettä, 'Kelvedon Wonder', joka on lähtenyt kasvuun hyvin heikosti. Kylvin herneen liiankin tiheään ja silti alkuja on harvakseltaan ja nekin surkeahkoja.
Hyötykasveja on myös ruukuissa, lavankauluksissa talvehtivat ja kesäksi ruukkuun siirretyt minttu ja mäkimeirami, viinisuolaheinä ja koristeeksi ostamani kolmivärinen salvia. Ostoskärryissä kasvaa ensimmäiset kaalit, tosin olen jo menettänyt ne tuholaisille.Kahta pienempää lavaa asuttaa kesäkukkia, samoin kuin kukkalaatikkoa. Toisessa laatikossa on sekoitus paperikukkia, ruiskaunokkia, tsinniaa ja ikikukkia. Toisessa laatikossa on tsinniaa, kosmoskukkaa, kesäleimua ja koristeporkkanaa. molempiin laatikoihin olen kylvänyt lisäksi unikoita, sekä itse kerättyjä, että kaupan maustepurkista ripoteltuja. Viimeksi mainituista olen tehnyt parikin uusintakylvöä, mutta laihoin tuloksin.Kukkalaatikossa on sametikukkaa ja pussillinen kesäkukkaseosta, joka sisältää ruiskaunokkeja, kehäkukkaa ja pioniunikkoa. Lisäksi on pussillinen jotain, mistä ei ole tietoa. Sekoituspussit olen saanut, ensin mainitun sain Kevätmessuilta Loviisan kaupungin osastolta ja jälkimmäisen jostain. Lisäksi potagerissa on daalioita ruukussa, kerroinkin aiemmin ostamieni juurakoiden tuomasta yllätyksestä. Ruukuissa on myös krasseja ja naapurilta saatuja mustasilmäsusannan taimia.

Lumikärhö | Clematis 'Summer Snow' ('Paul Farges')
Potager on saamassa laajennusosan. Lisää kasvutilaa tulee yhden pienen lavankauluksen muodossa. Se toivottavasti tuo apua tilanpuutteeseen, tänä vuonna jäi porkkanat kylvämättä. Samalla ehkä paremmin mahdollistuu kiertoviljely. Suunnitelmana on syksyllä istuttaa uuteen laatikkoon valkosipulit.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Yllättävästi sitä tarvitsee tilaa kasvimaalle, vaikka ei edes sanottavasti harrastaisi hyötyviljelyä! Mullakin jäi niin paljon siemeniä keväällä kylvämättä, että oli pakko rakentaa uusi kasvilava. Lumikärhösi on aivan ihana tuossa säleikössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei nämä hyötyviljelykseni kovin kummoisia ole, mutta silti vaan tilanpuute pääsee yllättämään.

   Poista
 2. Usein olen kaivannut hyötykasveille laajennusta, tänä vuonna sain hädin tuskin edes laitettua laatikoihin mitään. Sinulla näyttää olevan kovassa kasvussa kaikki potangerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MUut kyllä, paitsi herneet. Ne jurovat ihan kunnolla. Toivottavasti saisin edes vähän maistiaisia.

   Poista
 3. Mikä runsaus pienessä tilassa! Tuosta voisi ottaa mallia. Nyhdin jo osan salaateistani kompostiin, kun niissä oli pitsimäinen reiällisyys voitti vihreyden. Uusintakylvö on jäänyt tekemättä. Jääpähän jotain puuhaa seuraavallekin kesälle....
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ensi vuonna sitten paremmalla tiedolla ja varustuksella liikkeellä niin ja lisätilalla.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground