PUUTARHABLOGGARIEN KESÄTAPAAMINEN 2019 osa 1/2 Vakka-Taimi.

20 heinäkuuta 2019Jos kuvittelin siirtolapuutarhanaapureiden huijaavan minua sanoessaan, että puutarhassa on hommaa, niin en kyllä koskaan olisi uskonut, että palstan oston myötä saan tukun uusia ystäviä - blogiystäviä. Puutarhablogiyhteisö on ollut ihana, kaikki kannustavat ja muutenkin on positiivinen yhteishenki. En olisi kyllä koskaan uskonut, että uskaltaudun blogitapaamiseen, mutta niin vain kävi. Enkä ole hetkeäkään katunut. Ekalla kerralla jännitti aivan hirveästi, viime viikon loppuna ei enää ollenkaan {paitsi autolla ajo - nukahdanko rattiin}.

Ihana Suvikummun Marja kutsui taas ryhmän puutarhabloggareita kylään Raumalle. Tapaamispaikkana oli tutusti Vesa Muurisen Vakka-Taimi. Vakka-Taimi on kohteena ainutlaatuinen elämys, joka vain paranee kun pääsee Vesan johdattamalle kierrokselle puutarhan kätköihin. Vesalla on uskomaton tietämys ja tarinointi tuovat mahtavan lisän kierrokseen. Vakka-Taimen monimuotoinen kasvillisuus hengästyttää lajikirjolla ja erilaisilla alueilla. Meillä kesti tunnin verran siirtyä tämän visiitin pääkohteeseen - rosarioon. Matkalla oli niin paljon nähtävää ja Vesalla tarinoita kerrottaviksi.

Tarhakurttuuusu | Rosa rugosa 'Ritausma'

Damaskonruusu | Rosa damascena 'Leda'

Ranskanruusu | Rosa calligaros 'Tuscany'

Rosariossa oli pökerryttävä tuoksu ja ihanan paljon ruusuja kukassa. Ihan pienen hetken ehdin miettiä pitäisikö ostaa Oravankesäpesään tuliaisiksi upean syvän tummanpunainen ruusu 'Tuscany'. Sitten muistin, että harkitsen vakavasti valamonruusun poistamista palstan kasvivahvuudesta. Ehkei siis ruusua Kesäpesälle.


Onneksi Vakka-Taimesta löytyi muita tuliaisia. Osan olin tilannut ennakkoon ja osa tuli heräteostoksina paikan päällä. Vakka-Taimen kaktusvalikoima oli uskomaton, haluaisin hirveästi palstalle pari opuntiaa, vaan en millään keksi niille paikkaa, enkä ole vakuuttunut sopivatko ne mitenkään siirtolapuutarhaan. Kaikki tuliaisihanuudet tosin odottelevat vielä vanhempieni huomassa, sillä vaikka olin autolla Raumalla, Helsinkiin palasin linja-autolla.


Päivä jatkui Marjan upeassa puutarhassa, mutta Suvikumpu ansaitsee ihan oman postauksen. Siitä sitten seuraavaksi.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Oli ihanaa nähdä! Voi, mitä me muut olisimmekaan menettäneet, jos et olisi uskaltautunut mukaan ♥ On niin mukavaa vaihtaa sekä puutarha- että kissa-asiaa ja kaikkea muutakin siinä sivussa, mutta siinä ne tärkeimmät ;-)
  Kunhan olet poistanut valamonruusun, niin sitten voit kyllä hankkia jonkun ihanan tilalle. Se ja juhannusruusu ovat legendaarisesti juurivesoilla leviäviä, mutta esim. noiden damaskon- ja ranskanruusujen kanssa voit vallan hyvin elää sopuisaa yhteiseloa palstalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Tapaamiset ovat aina superihania, kun voi vapaasti puhua päivän puutarhasta ja kissoista ilman, että muita kyllästyttää.
   Pitää harkita jotain todella ihanaa ruusua. Valamonruusun helmoissa kasvaa pieni tummanpunainen ruusu, siellä se on vuodet sinnitellyt piilossa. Ehkä olisi sen aika päästä esille kunnolla.

   Poista
 2. Valamonruusu lienee pahin leviäjä kaikista ruusuista, sen perusteella en säikähtäisi kaikkia ruusuja. Osa kun pysyttelee hyvinkin aloillaan. Opuntiat ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, valamonruusu on palstalla sellaisella paikalla, että pääsee leviämään joka suuntaan. Se taitaa paremmin sopia isoon puutarhaan, jossa juurivesat pystyy pitämään kurissa ruohonleikkurilla.

   Poista
 3. Teillä oli hieno retki. Harmi, ette päässyt mukaan.
  Istutin Valamonruusun muutama vuosi sitten. Muutaman verson se on jo kasvattanut, mutta toistaiseksi olen tullut ruusun kanssa toimeen. Kuulemieni tarinoiden perusteella olen alkanut harkitsemaan ruusun ylös kaivamista. Kukahan huolisi? Uusi ruusu tulisi kyllä tilalle.

  VastaaPoista
 4. Oli kiva päivä, harmi ettet päässyt tällä kertaa osallistumaan. Olisi ollut kiva nähdä. Valamonruusu on soma, mutta ainakin tähän puutarhaan liian innokas leviämään. Se taitaa lähteä viimeistään ensi keväänä tältä palstalta.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground