SINISADELANNOITE.

22 heinäkuuta 2019Jos seuraat Instagram-tiliäni @oravanpesan_kati tiedät, että olin huhti-toukokuun vaihteessa Japanissa ja vierailin sinisateisiin eli wisterioihin erikoistuneessa puistossa. Räpsin siellä kuvia kuin hullu, mutta niitä joskus myöhemmin. Muutamia fotoja löytyy Instagramin feedistä ja lisää Tokyo-stooreista. Ashigaka Flower Park oli ylitsepursuava.

Puistossa oli myynnissä erilaisia sinisateen eli japanilaisittain fujin taimia ja siemeniä. Olisin niin halunnut ostaa ruukussa kukkivat wisterian, vaan eihän niitä saa Suomeen tuoda. Harkitsin hetken siemenenten ostamista, mutta kolmen siemenen pussi oli aika kallis eikä ollut takuuta väristä. Olisin halunnut ehdottomasti vaaleanpunaisen wisterian siemeniä, joten jätin väliin. Ostin sitä vastoin muistoksi pienen pussillisen erityistä sinisadelannoitetta, se maksoi noin kolme euroa.

Mitään en ohjeesta ymmärrä. Arvailen, että suositellaan lannoittamaan helmi- ja toukokuussa. Helmikuussa ei Suomessa kannata vielä mitään lannoittaa, mutta ehkä toukokuussa olisi voinut. Nyt meni muutamalla päivällä yli, kun muistin lannoitteen kesäkuun alussa. Ripottelin rakeita sinisateilleni, joista toinen vaikuttaa kuolleelta. Toivottavasti lannoite nyt buustaisi kunnon kasvuun.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground