VIIME VIIKOLLA.

09 heinäkuuta 2019


Pidin viime viikolla vähän taukoa siirtolapuutarhasta. Japanin matkani jälkeen olen päivittäin vähintään iltakävelyllä käynyt tekemässä pienen puutarhakierroksen. Viime viikolla oli jopa kaksi päivää, kun en lainkaan käynyt palstalla. Perjantaina sitten kävimme Murusen kanssa puutarhassa leikkaamassa nurmikon.

Köynnöshortensia | Hydrangea petiolaris

Rohtovirmajuuri | Valeriana officinalis

Kiiltoluppio | Sanguisorba parviflora

Sunnuntaina menimme uudestaan paikalle. Silloin oli valtakunnallinen Avoimet puutarhat -tapahtuma, puutarhamme oli mukana ensi kertaa ja tarkoituksenani oli kiertää siirtolapuutarhan kohteissa. Niin vain jäin selvittelemään takaosan kärhö-syreenisotkua ja sain aikaiseksi kottikärryllisen kärhöjätettä ja kasan syreenin oksia haketukseen.

Asteri vai jalokallioinen?

Ryteikkö on nyt pääpiirteissään siistitty, mutta se kaipaa vielä paljon tekemistä ennen kuin se on katselukelpoinen. Kärhö ja villiviini tarvitsevat tuet, joihin tukeutua ja kiivetä. Syreenin seassa kasvaessaan ne ovat yksi suuri pöheikkö, eikä mikään tule esille edukseen. Syreeniä olen kolmen vuoden aikana karsinut vähitellen ja nyt se alkaa olla siltä osin valmis. Syreenipuskan alla kasvaa kieloja ja pikkutalvioita sekä tietenkin vadelmaa, jota tuntuu olevan joka paikassa. Viime vuonna istutin sekaan kanadanruohokanukan.

Clematis fusca
Minulla ei ole alueelle suunnitelmaa, sitä kuningasideaa odotellessa yritän pitää osion suht siistinä. Takanurkka on aika varjoisa, vieressä on hulluna leviäviä vadelmia ja kuupuutarhani alku. Siinäpä pohdittavaa ensi talveksi.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

  1. Kuningasidea tulee ja iskee koska tahansa, onkin viisasta odotella sitä ja pitää aluetta siistinä sillä välin. Näyttää aivan ihanalta, ja edelleen ihastelen tuota mahtavaa fusca-kärhöä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, turha lähteä hötkyilemään, kun ei suunnitelmaa mitä tehdä. Jos ei tänä kesänä, niin sitten ensi vuonna. Fusca on kyllä herkku ja miten se onkin lähtenyt niin hyvään kasvuun heti. Toinen kärhö, joka on myös Vakka-Taimesta ostettu ja istutettu samaan aikaan on huomattavasti hitaammin lähtenyt kasvuun.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground