TOKION PUUTARHOISSA + 3 KISSABONUSTA.

16 toukokuuta 2020


Oravanpesä-blogini vuoden 2019 Japanin matka on tullut päätökseen. Viimeksi vinkkasin Kioton puutarhakohteista, nyt vuorossa on Tokion puutarhoja. Lisäksi on yksi aivan upea kohde Omesta ja yksi Ashigakasta, Tokion lähiseuduilta ja pari poimintaa tyylikkäistä kukkakaupoista. Kissafaneille on myös muutama tärppi.

Ensimmäisenä Shinjuku Gyoen 1/2 - Tokion suurin ja suosituin puisto.


Toinen postaus on Shinjuku Gyoenin 2/2 keskittyy puiston kasvihuoneeseen.


Ashigaka Flower Park 1/2 - yhtä sinisateiden juhlaa. Tiesitkö, että on olemassa myös valkoinen ja vaaleanpunainen sinisade?


Ashigaka Flower Park 2/2 - kun enemmän on enemmän, minimalismista tunnettu Japani saattaa yllättää.


Koishikawa Koraku-en - yksi Tokion vanhimmista puutarhoista. Sen sanotaan olevan myös yksi kauneimmista.


Nezu jinja - shintolaispyhäkön kupeessa oleva upea atsaleapuutarha.


Kiyosumi-en - maisemapuutarha, joka on kuuluisa kivistään.


Ome Shiofune Kanno-ji - shingonbuddhalaisuuden keskus, jossa on käsittämättömän upea atsaleapuutarha. Siis aivan huikea!


Kameido Tenjin jinja - Tokyo Skytreen lähistöllä oleva upea wisteria- eli sinisadepyhäkkö.Kokoelma Tokion ruukkupuutarhoja.Pari tyylikästä kasvikauppaa ja pari poimittua istutusideaa.


Gotoku-ji - buddhalaistemppeli, jossa legendan mukaan maneki neko, tuo tassua heiluttava onnenkissa, on saanut syntynsä. Kissan ystävän must-kohde!


Yoyogi Hachiman - kissapyhäkkö Yoyogi-puiston laitamilla ja kissoja!


Kichijoji Petit Mura - täysin kreisi hullun kissanaisen pyhiinvaelluskohde, jossa itse rakennus on ihan käsittämätön. Se kätkee sisäänsä mm. kissakahvilan, teehuoneen, kissatavarakauppoja ja gallerian.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä, olisipa upeaa päästä kiertämään tuonne; mitä näkymiä ja kauneutta! Aivan ihana tuo valkoinen sinisade. Lumoavaa on myös vihreä kerroksellisuus puistossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanilaiset puutarhat ovat upeita, lisää kuvia niistä löytyy linkkien takaa.

   Poista
 2. Todellakin huikeita puistoja. Valkoinen sinisade on aivan ihana. Melkeinpä se peittoaa vaaleanpunaiset kirsikatkin.
  Ruukkupuutarhat ovat hienoja. Meillä ruukut olisivat varmaan ajat sitten viskottu pitkin katua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanilaiset puutarhat ovat monesti aivan käsittämättömän upeita, osa tyypillisiä leikattuine havuine, kivine ja sammaleineen. Mutta sitten on näitä Ashigakan tyyppisiä runsaita väri-ilotteluita, ihan huikeita.
   Se on käsittämätöntä näin suomalaisesta, että Tokion kaduilla ruukkuistukset saavat olla ihan rauhassa. Se on se muiden kunnioitus. Siitä voisi ottaa täälläkin oppia.

   Poista
 3. Ekan atsaleapuiston kohdalla meinasin pyörtyä. Ihastuksesta. Mikä paikka! Mitkä värit! Mikä suunnittelu! Mikä kuva! Ja se sateenvarjo toistamassa atsaleapensaiden muotoja - perfect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pyörryttävän upea! Olen nyt jälkikäteen oppinut, että pensaiden, varsinkin rodojen ja atsaleioiden, leikkausta pallonmuotoiseksi kutsutaan nimellä karikomi. Tekisi mieli leikata kaikki pensaat palloiksi... :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground