HEDELMÄPUIDEN KUKINTA SIIRTOLAPUUTARHASSA.

06 kesäkuuta 2020


Olen monta vuotta hehkuttanut siirtolapuutarhan hedelmäpuiden kukinta-aikaa, nyt päätin yrittää todentaa sitä teillekin. Ihan koko kauneus ei kuvista paljastu, mutta ehkä vähän näkyy sitä satumaista tunnelmaa, mikä alueella on viime päivät ollut.Sininen parakki kontin kanssa liittyy alueella käynnissä olevaan sähköremonttiin, ne eivät ole alueella normaalisti.Tämän tien nimi on Ruusutie. Se on ollut nimensä veroinen, palstojen edustalla on ollut komea rivi ruusupensaita, missä nyt on enää kuopat jäljellä. Viime syksynä lähtivät ruusut juurineen. Ne olivat kurtturuusuja, juuri sitä haitallista vieraslajia. Tilalle on tulossa jotain, mutta toistaiseksi  palstojen edustat ovat paljaat, niihin ei ole kannattanut istuttaa mitään, kun sähköremontin kaivuut ovat olleet kesken. Tie ja pensaat ovat Helsingin kaupungin hallinnoimat, joten kaupunki päättää ja istuttaa korvaavat taimet aikanaan.


Rakastan siirtolapuutarhamme vanhoja mökkejä. Kaikki ovat erilaisia ja niin mahdottoman söpöjä. Nykyään alueella on tyyppimökki, jonka mukaisiksi uudet mökit rakennetaan. Uudet ovatkin hyvin toistensa kaltaisia. Se on mielestäni vähän tylsää, mutta on ymmärrettävää ettei alueella voi ihan mitä vain rakentaa, jotta siirtolapuutarhan ilme pysyy yhtenäisenä. Siksikin haluan pitää omasta, vanhasta tönöstä hyvää huolta.
Toivottavasti nyt ymmärrätte siirtolapuutarhan kauneuden hehkutustani hedelmäpuiden kukinnan aikaan edes vähän paremmin näiden kuvien kautta. :)Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


11 kommenttia:

 1. Aah, ihanaa, että teit tämän retken meidän kaikkien iloksi! Siirtolapuutarhoissa on koko kasvukauden jotain hyvin viehättävää, mutta onhan tämä omenoiden kukka-aika varmasti ylitse kaiken. Ihania nuo vanhat mökit tosiaan, söpöjä ja persoonallisia. Siirtolapuutarha on ihana kävelykohde. Ennen Helsingissä asuessani kävin usein kävelyllä ja lapsuudenkotini lähelläkin oli yksi siirtolapuutarha, ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikki kävelyreittini kasvukaudella on ehdottomasti kierrellä siirtolapuutarhassa. Puiden ja pensaiden tultua lehdelliseksi hyvät tirkistelymahdollisuudet vähenevä, mutta aina se on silti niin inspiroivaa. Pitäisi käydä myös naapurisiirtolapuutarhoissa kävelyillä vaihtelun vuoksi. Siellä kävellessäni tosin aina mietin miksi olen täällä enkä omassa. :)

   Poista
 2. Kiitos kuvista, olipa kiva nähdä myös alueen yleisilmettä. Pisteet Helsingin kaupungille kun ryhtyi heti kurtturuusun hävitykseen. Tilalle löytyy varmasti yhtä kaunis ellei kauniimpi ruusu. Miten nyt koronan aikana on sallittua tulla kävelemään ja ihastelemaan siirtolapuutarhoja? Kuului tämän kesän suunnitelmaan lomalla mutta pohdittiin että tohtiiko tulla tai onko se sallittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kaupungin alueella on tavattoman paljon kurtturuusua ja nopea hävityksen aloitus oli tarpeen. Varmasti myös meidän sähköremontti kaivuineen vauhditti kaivuuta. On sallittua tulla vierailulle, tervetuloa! Siirtolapuutarhat ovat ainakin Helsingissä, kaupungin puistoalueita, joissa kävely on sallittua ihan normalisti. Tänä keväänä "turisteja" on ollut runsaasti kiertelemässä alueella.

   Poista
 3. Kiitos tästä kierroksesta. Upeaa katsottavaa. Hienoa, että siirtolapuutarhat ovat selvästi saaneet uuden suosion. Kummityttöni asuu Helsingissä ja heillä on Vallilassa siirtolapuutarhamökki, jossa he viettävät paljon aikaa. Kerrassaan mahtava mökkimatka, kuten sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä tuntuu tulleen paljon uusia siirtolapuutarha-aiheisia Instagram-tilejä, luulen että monet ovat innostuneet puutarhailusta koronarajoitusten myötä ihan uudella tavalla. Vanhempi väki vähitellen joutuu luopumaan palstoistaan ja tapahtuu sukupolvenvaihdosta.

   Poista
 4. Ihanan näköistä. Kun on monta pikkuista tonttia hedelmäpuineen vieri vieressä, on tunnelma erityinen jopa näin kuvien välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tässä kohtaa valo on myös erityisen upea iltaisin, joka ihanasti korostaa kukintaa.

   Poista
 5. Se on! Onneksi siirtolapuutarhassa on sekä aikaisia ja myöhäisiä lajeja ja lajikkeita, niin kukinta-aikaan tulee vähän enemmän pituutta.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground