JUHANNUS 2020.

25 kesäkuuta 2020


Juhannus meni totutulla kaavalla. Aamulla uinti maauimalassa, sitten mökille aamiaiselle. Tein juhannuskimppuja puutarhaan ja mökin sisälle. Puolenpäivän jälkeen saapui ystäväni. Teimme grillissä hampurilaisia ja jälkiruoaksi oli mansikka-raparperikääretorttua. Se oli sitten puolen vuoden herkkulakkoni lopetus. Hieman ehkä petyin ettei makean syöminen pitkästä aikaa ollutkaan mitenkään tajunnanräjäyttävä kokemus.


Koristelin palstaa kukkien lisäksi paperipalloilla. Joku oli tuonut ne taannoin siirtolapuutarhan kierrätykseen, josta nappasin ne mukaan. Ripustelin eriväriset pallot omenapuihin.Hintalappu paljasti pallojen olevan ostettu aikoinaan Tiimarista. Pallojen sisään voisi laittaa ohuen kynttilän, mutta minusta se on aika kauhistuttava ajatus. Kynttilä paperin sisällä. Huh.Poikkeuksellista oli ettei siirtolapuutarhan perinteisiä ja kuuluisia juhannusjuhlia järjestetty - luonnollisestikin koronan takia. Juhlien puuttuminen oli hyvin poikkeuksellista, sillä ilmeisesti jopa sota-aikaan on pidetty jonkinlaiset juhlat alueella.Nostin koinobori-kalat ulos kuten vappunakin. Rehellisyyden nimissä karpit uiskentelevat edelleen mökin pielessä, sillä niiden pois ottaminen vaatii jakkaran enkä ole vaivautunut sitä hakemaan. Eipä niistä mitään haittaa ole, enemmänkin iloa. Varsinkin, kun olen nyt ollut yli kolme viikkoa mökillä putkeen. Rikon päivittäin sen suhteen ennätyksiä.


Myöhään illalla kävin vielä vieraan lähdettyä poimimassa seitsemän kukkaa tyynyn alle. Perinne sekin.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Juhannus siirtolapuutarhassa oli varmasti tunnelmallinen ilman juhliakin, harmi, ettei perinteikkäitä juhlia tänä vuonna voitu järjestää. On todellakin poikkeustila. Toivottavasti ensi vuonna taas! Aivan ihanat muuten nuo paperipallot, ihmetyttää, että joku heittää noita pois, täydelliset pihajuhlakoristeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Jos koronasta päästään eroon ainakin jollain lailla, niin eiköhän. Pallot ovat ihanat, vähän harmittaa etten ottanut myös samaan sarjaan kuuluvia sylinterimuotoisia koristeita. En kehdannut oravoida kaikkea ja nyt joku muukin sai kivoja koristeita itselleen.

   Poista
 2. Kuulostaa oikein hyvältä juhannukselta. Ensi vuonna on varmasti monia juhlia, jotka tänä vuonna peruuntuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kaipaa mitään erityisiä juhlallisuuksia, joten näinkin oli oikein hyvä. Kokko olisi ollut kiva ja muurinpohjaletut. Tosin oli niin kuivaa ettei ehkä kokkoakaan olisi ollut. Ensi vuonna sitten, toivottavasti.

   Poista
 3. Hurmaavat paperipallot ja ihanan värikkäät nuo tyynytkin korituoleissa. Ihailen aina rohkeaa värien käyttöä mutta jotenkin en itse pysty siihen, harmillista. Pitäisi vaan uskaltaa joskus räväyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyynyt ovat itsellekin melkein vähän liikaa, mutta olen ne itse vaivalla joskus ommellut. En ole mikään ompelija, joten olen iloinen aikaansaannoksestani, vaikka ne ei sittenkään ole ihan ommimmat.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground