MÖKKI JA PALSTA KESÄKUUSSA 2020.

18 kesäkuuta 2020Kesäkuu on hellinyt Helsinkiä upean aurinkoisilla päivillä. Olen tehnyt oman henkilökohtaisen mökkeilyennätyksen - olen viettänyt Kesäpesällä yli viikon yhteen putkeen. Olen kyllä käynyt päivittäin kotona hakemassa ruokaa ja/tai suihkussa. Siirtolapuutarhassa on yhteiskäytössä olevat suihkut ja pyykinpesumahdollisuus vessojen lisäksi, mutta olen vältellyt niitä kaikkia koronan takia. Kuulun riskiryhmään, enkä halua olla uhkarohkea turhaan. Onneksi koti on ihan nurkan takana.


Murunen on hieman tyytymätön palveluun. Ovi ulos ei aukea kissojen aamulla, siinä viiden maissa. Onneksi iltaisin sentään voi aika myöhään ulkoilla. Päivät tietenkin nukutaan sisällä mökissä, omassa kuljetuskassissa.Viime viikot on ollut niin kuumaa, että päivällä on turha yrittää tehdä mitään. En vaan jaksa, en kestä yhtään kuumuutta. Iltaisin on sopivan viileä ja silloin on sentään jotain tullut puutarhassa tehtyäkin.Yllä olevassa kuvassa muuten näkyy se metalliromusta pelastamani kiskon pätkä. Olen erittäin tyytyväinen löytööni.Tomaatissa ja chilissä on jo satoa tulossa, tomaatissa oli raakileet jo ostettaessa, joten en voi ottaa kunniaa asiasta.


Loistokärhö | Clematis 'Omoshiro'Jostain syystä tämä näkymä on alkanut viehättää kovasti. Istuinryhmän ja grillin takana on kuupuutarhaksi kutsumani alue, oikeasti aikamoista ryteikköä. Nuo köynnöstuet tuovat kivaa ryhtiä ja huonemaisuutta, tuki oli ehdottomasti hyvä ratkaisu.


Kävin viime viikolla Viherpajassa ja ostoskoriin pujahti tämä supersöpö japaninvaahterabonsai. Ruukkukin on niin sievä. En ole ikinä ennen kasvattanut bonsaita, kassalta sain kyllä mukaan ohjeet, mutta silti talvetus mietityttää.
Potagerissa kaikki hyvin. Porkkanoita ei tarvitse harventaa, niin heikosti ne ovat itäneet.

Tarhapimpinellaruusu | Rosa Pimpinellifolia-ryhmä  'Tove Jansson'
Pistokkaasta kasvattamani ruusu 'Tove Jansson' kukkii. Tove Janssonin väri on upean syvä ja pidän myös sen lehtien väristä ja muodosta. Se majailee kaverinsa 'Kesäyön' kanssa ruukuissa. En taida uskaltaa istuttaa niitä maahan leviämisen pelossa. Olen juuri vasta pääsemässä eroon valtavasta valamonruususta, jonka juurivesoja on joka puolella edelleen. Leikkasin sen viime vuonna alas päivänä, jolloin se piti olla kuun mukaan tehokkainta. Ei se kuukaan näköjään ihmeitä tee.

Idänunikko | Papaver orientale
Olen kaivanut osan japanilaisen nurkkauksen idänunikoista jo pois ja istuttanut ne toisaalle. Nämä kaksi pehkoa odottaa kaivuuta. Ne molemmat kukkivat lohenpunaisina. Olen muutamia vuosia sitten kylvänyt siemeniä syreenimaahan ja nyt ne kukkivat ensi kertaa. Niiden värikirjo on kaikkea muuta kuin näitä lohenpunaisia. Siellä on lempareitani hempeän hailakkaa ja vähän tummempaa vaaleanpunaista. Vaan ei näy valkoista sielläkään.


Tuo ruskea mytty lähellä porttia on kuumuudessa köllivä kissa.

IHANAA JUHANNUSTA!

{2019{2018{2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Näyttää niin viihtyisältä, ettei ole ihme, että olet niin hyvin viihtynyt mökillä.
  Oikein ihanaa juhannusta ja leppoisia mökkipäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen päässyt ihan uudelle tasolle mökkeilyn suhteen. :) Kaikki tarpeellinen mahtuu 14 neliöön ja 250 puutarhaan (+ lähellä olevan kodin suihku). :)

   Poista
 2. Upean rehevää ja kukkaisaa. Näillä keleillä elämä mökillä on varmasti sittenkin parempi vaihtoehto kuin kaupunkiasunto, vaikka kuumimpaan aikaan ei mitään jaksa tehdäkään. On kuitenkin kaiken aikaa kasviensa keskellä ja valmiina niitä vähintäänkin ihastelemaan. Murunen sopii hyvin tepastelemaan kuunliljakäytävää.
  Hyvää juhannusta niin sinulle kuin Murusellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aamupäivällä mökin sisällä on vielä viileämpää kuin ulkona. Päivällä se kääntyy toisinpäin, mutta onneksi taas illaksi viilenee. Puutarhassa onneksi riittää lepopaikkoja ja aina löytyy varjoa.

   Poista
 3. Palstalla kaikki hyvin :) Minunkin porkkanat itivät huonosti vaikka tällä kertaa oli tuoreita siemeniä. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :) Minäkin oikein syksyllä varta vasten ostin uuden pussin syyskylvöä varten. Enpä ainakaan huku tänä vuonna porkkanoihin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground