KARHUNJUURI Meum athamanticum.

28 kesäkuuta 2020

Karhunjuuri | Meum athamanticum 
Karhunjuuri | Meum athamanticum 

Viimeisenä parina vuotena olen innostunut sarjakukkaiskasveista ja olen huonolla menestyksellä yrittänyt kasvattaa muun muassa koristeporkkana 'Daraa'. Tein viime vuonna syyskylvöjä ja ripottelin lavankauluksiin palsternakan ja karhunjuuren siemeniä. Myös porkkanoita, mutta ne aion syödä tänä kesänä ennen kuin se ehtii kasvattamaan kukkia. Palsternakat ovat hyvässä kasvussa, mutta toisessa laatikossa kasvavat karhunjuuret ei. Niillä on huono kasvualusta ja vain muutama pikkiriikkinen taimi on kurkistanut mullasta.

Naapurini kyseli yhdestä kasvistani ja kun en osannut antaa vastausta, kysyin asiaa PlantSnap-sovellukselta kuvan kera ja vastaus oli karhunjuuri. Kappas. Sehän on kasvanut aina palstalla, enkä ole siihen juuri kiinnittänyt huomiota. Se on ollut saniaisen kyljessä valamonruusupenkissä. Nyt kun olen hävittänyt ruusua, saavat penkin muut kasvit huomiota, kun mietin niillä uusia seuralaisia.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Karhunjuuri on yksi parhaista, sen lehdetkin niin hienot. Hassua, minulla taas eivät palsnernakat ole ikinä edes itäneet. Olen liian huono kasvimaan kastelija. Kannattaa vain yrittää uudestaan rikkaporkkanan kanssa. Mutta joskus, kun kylvin ne kasvimaan kohopenkkiin syksyllä ja näin sirkkalehtiä keväällä, kävivät rastaat nokkimassa kylvöksen nurin ja se oli niiden taimien loppu. Kaikenlaisia haasteita.
  Aika mahtavaa, että palstallasi olikin jo karhunjuuri, kun sitä halusit! Siementaimiakaan se ei juuri tee, harmi vain. Kerran löysin yhden, mutta se hävisi aika pian, ehkä kuivui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hieno! Olen vasta viime aikoina tajunnut sen upeuden. Muistan, kun kävin katsomassa palstaa ensimmäisen kerran, huitaisin karhunjuurta ja pätevänä totesin "tilli". :D Myyjät varmaan miettivät, että voi tyttöraukka, tietäisitpä vaan... Heinäkuussa kukat näyttivät aloittelijan silmään ihan kruunutilleiltä.
   Joo, aioin kokeilla uudestaan rikkaporkkanaa, siemenkin on jo hankittu, suunnitelmissa on kylvää ne syksyllä.

   Poista
 2. Hieno karhunjuuri! Minä esikasvatin Daraa ja taimet ovat nyt ulkona kasvaneet mukavasti kokoa, jännittää nähdä, ehtivätkö kukkia tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa, toivottavasti ehtivät. Daran kukat ovat niin ihastuttavat. <3

   Poista
 3. Karhunjuuren kasvatus siemenistä kesti noin 6 vuotta, nyt ne kukkivat komeasti. Alku on tosi hidas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, niin kauan! Hyvää ja kaunista kannattaa toki odottaa, mutta kärsimättömällä ei ehkä riitä kärsivällisyys siihen.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground