JAPANINVERIVAAHTERA JA HÖYHENPENSAS.

04 kesäkuuta 2020


Japaninverivaahtera | Acer palmatum 'Atropurpurea' 

Portin pielessä, japanilaistyylisessä nurkkauksessa kasvaa kaunotar - japaninverivaahtera 'Atropurpurea'. Tänä vuonna se on ollut todella hehkuvan värinen. Johtuukohan se siitä, että osa alueesta on mulloksella vuohenkellojahtini ansioista vai miksi. Muutama ohikulkijakin on huomionut pikku puun ja aiheesta ihastellut sitä.

Höyhenpensas | Fothergilla major

Höyhenpensas on ohikulkijoilta näkymättömistä, mutta silti se ansaitsee hieman huomiota. Pensas on vielä kovin pieni, mutta sitäkin suloisempi.  Sen pörröiset kukinnot ovat vastustamattomat.


Olen listannut puita ja pensaita, joita haluaisin palstalleni. Lista on pitkähkö. Totuushan on, että ihan hirveän montaa ei enää mahdu, vaan on tehtävä tiukkaa valintaa. Muutoksia on ilmassa, osin tekeillä, osin vasta suunnittelun asteella kun yritän parantaa puutarhaa ja päästä eroon ryteköistä. Niissä on tilaa niille pienille pensaille ja puille, perennoista puhumattakaan.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


16 kommenttia:

 1. Ihania näkymiä!
  Ja tuo japaninvaahtera on jo todella upean kokoinen. Mahtavaa, että se on selvinnyt noin hyvin talvista.
  Istutin tuon höyhenpensaan viime kesänä meille. Nauratti oikein, kun se oli tehnyt tänä keväänä pari miniatyyrikukkaa. Enempään ei vissiin voimat riittäneet. Se on todella kaunis pensas ja odotan, että mullakin se kukkisi noin kauniisti.
  Onko toi viiri tehty nahasta vai onko se keramiikkaa? Se on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Olen todella iloinen japaninverivaahterastani, se on riemukseni selvinnyt jo useammasta talvesta ja toivottavasti jatkossakin selviää. Ei tuo minunkaan höyhenpensas kovin vanha tai suuri ole. Oliskohan kolmas kevät, kun se kukkii kyseessä?
   Viirin olen tehnyt keramiikasta. Kiitos! <3

   Poista
  2. Tuo viiri on todella kaunis! En ole tainnut nähdä koskaan keramiikasta tehtyä viiriä. Aivan ihana idea!

   Poista
 2. Ihana juttu, että ryteikköjä raivaamalla löytyy tilaa vielä joillekin aarteille! Tuo on todella kaunis japaninvaahtera - ihanaa, että se on siinä ohikulkijoinen ihailtavana.
  Istutin höyhenpensaan vasta viime syksynä, ja kuten Riikalla, nyt siinä on yksi nuppu, miten ilahduttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varsinkin pienellä ja rajatulla palstalla sitä ilahtuu suuresti, kun voikin hankkia lisää ihanuuksia. Höyhenpensas on ihana, omakin on vielä niin pieni, että pitää kunnolla kumartua tuoksuttelemaan sitä.

   Poista
 3. Ihana väri tuossa japaninverivaahterassa. Höyhenpensas on aivan suloisen nimensä veroinen. Ollapa minullakin ryteikköä, jonne raivata lisää tilaa kasveille! Oi sinua onnekasta. :) Ihanaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! En nyt tiedä varsinaisesti onko ryteikkö onnen asia, se vaatii hirveästi hommaa ennen kuin mitään pystyy istuttamaan. Helpompaa olisi, jos tilalla olisi nurmikkoa. :D
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. No on upea japaninverivaahtera. Ei muuta kuin ryteiköt sileiksi ja tilaa uusille taimille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Suurin ongelma on se ryteikön viherjäte, minne ihmeeseen sen tungen, kun kompostit on jo ihan täynnä. :D Pitää toteuttaa vähitellen ettei vaan tarvitse pystyttää lehtikompostia takaisin.

   Poista
 5. Ihana japaninverivaahtera. Ei ihme, että se herättää mielenkiinnon. Ryteikköjen raivaaminen kannattaa. Viime vuonna yhden ryteikköpensaan pois kaivaminen toi juuri tilaa pikkupuulle sekä kasalle erilaisia perennoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valamonruusu lähti ja sen tilalle mahtuu hurjasti kaikkea. Seuraavaksi lähtöpassit saa osittain köynnöshortensia. Uusien kasvien istutus uudelle alueelle on kuin kirsikka kakussa, kun ryteikön on saanut kuntoon.

   Poista
 6. Upea japaninverivaahtera. Sillä on selvästi hyvät olot ja hyvä hoito. Mieleni tekisi kovasti tuollaista japaninverivaahteraa, mutta sen kestävyys epäilyttää. Ovat aika kalliitakin. Ehkä vielä palkitsen itseni ostamalla joko magnolian tai japaninverivaahteran - tai molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tuo 'Atropurpurea' on ilmeisesti se kestävin japaninvaahteravaihtoehto Suomen ilmastoon. Puulla on nyt muutama talvi takana, enkä ole suojannut sitä kertaakaan. Ilmeisesti viime talvi on ollut senkin mieleen, kun kuolleita oksia ei muutamaa pientä tikkua lukunottamatta ole. Eilen viimeksi kuolasin Muhevaisella kultahondonvaahteraa, sen vielä joskus hankin. Magnoliakin on ihana, suosittelen molempien hankkimista - tuplasti ihanuutta.

   Poista
 7. Upea japaninvaahtera ja suloinen höyhenpensas! Hyviä valintoja sinulla!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground